fbpx
Новини світу

Кількість терактів в світі пішла на спад

Згідно з доповіддю Державного департаменту США, кількість терактів в минулому році скоротилася в порівнянні з попередніми трьома роками. При цьому наголошується, що це спричинило і скорочення жертв терактів.

Доповідь американського відомства ґрунтується на даних Мерілендського університету, експерти якого підрахували, що в 2015 році було скоєно в цілому 11 774 терактів. Це, в свою чергу, на 13% менше, ніж роком раніше.  

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Також, згідно з доповіддю Держдепу США, більша частина терактів, а саме 55%, здійснюються на території Іраку, Афганістану, Пакистану, Нігерії та Індії.  

Що стосується числа жертв, то за 2015 рік у результаті терактів загинуло 28 328 осіб – на 14% менше, ніж у 2015 році. При цьому в числі загиблих також налічується близько 7 тисяч бойовиків.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У той же час, незважаючи на певне поліпшення ситуації, в Держдепі підкреслюють, що рівень терористичної загрози як і раніше залишається вкрай високим. Зокрема, через угрупування «Ісламська держава».   

Нагадаємо, що буквально днями стався теракт в Сомалі, який привів до загибелі більше 20 чоловік.

Читайте також: