fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 2 червня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 2 червня 2016 року.

Американського боксера Мухаммеда Алі терміново госпіталізували

Легендарний американський боксер Мухаммед Алі госпіталізований через проблеми з органами дихання. Стан здоров’я 74-річного колишнього спортсмена оцінюється як задовільний. У лікарні продовжують обстеження екс-боксера, який проведе в госпіталі ще деякий час.

Названа офіційна причина смерті Прінса

Поліція назвала причину смерті американського співака Прінса. Як заявили в правоохоронних органах, артист помер від передозування опіоідами. Раніше повідомлялося, що в організмі Прінса, який помер в квітні, експертиза виявила сильнодіюче знеболювальне Percocet. Також повідомлялося, що до розслідування обставин смерті Прінса підключилися федеральна влада США.

Рада підтримала скасування оподаткування пенсій  

Верховна Рада України підтримала ідею скасувати оподаткування пенсій для працюючих і для непрацюючих пенсіонерів. За законопроект (№4245) про внесення змін до Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування пенсій проголосувало 274 народних депутата.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У Києві невідомі підпалили офіс телеканалу "Інтер"

Група невідомих громадян в масках на обличчях у Києві підпалила вхід в офіс телеканалу "Інтер". Біля входу телеканалу вони кинули шини, облиті запальною сумішшю.

ЄС може ввести санкції проти Польщі

Вперше в історії Євросоюз може ввести санкції проти держави, що входить до його складу. Під гарячу руку потрапила Польща, яку звинувачують у підриві демократії. Йдеться про прийнятий в кінці грудня 2015 року польським парламентом закону, що обмежує права Конституційного суду.

Німецький парламент визнав геноцид вірмен

У Німеччині визнали дії Османської імперії щодо вірмен в 1915 році геноцидом. Відповідна резолюція була прийнята Бундестагом (німецький парламент). Наскільки відомо, проти відповідного рішення проголосував лише один з депутатів. Ще один утримався від голосування.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Робота Київради припинена на невизначений термін

Засідання Київради не проводитимуться до тих пір, поки не буде розв’язано управлінську кризу. Відповідну заяву зробив депутат Київради від «Батьківщини» Володимир Бондаренко.

ВР підтримала судову реформу

Верховна Рада України схвалила судову реформу, прийнявши законопроект №3524 «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)». За відповідний документ проголосували 335 народних депутатів.

Главу «Укравтодора» Батищева відправили у відставку

Глава «Укравтодору» Андрій Батищев був відправлений у відставку. Відповідну інформацію оприлюднив у Facebook міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

ЄС призупинив процес надання безвізового режиму Грузії

Як повідомляється, незважаючи на виконання Грузією всіх умов, необхідних для надання безвізового режиму, Європейський Союз вирішив почекати з ухваленням остаточного рішення з даного питання. Зокрема, проти скасування віз виступили Франція і Німеччина. 

Читайте також: