fbpx
Новини світу

ЄС призупинив процес надання безвізового режиму Грузії

Як повідомляється, незважаючи на виконання Грузією всіх умов, необхідних для надання безвізового режиму, Європейський Союз вирішив почекати з ухваленням остаточного рішення з даного питання. Зокрема, проти скасування віз виступили Франція і Німеччина.  

Дипломати, разом з тим, відзначають, що поки що не йдеться про повну зупинку процесу. За їх словами, в Європейському Союзі намагаються зараз бути більш обережними в таких питаннях. Частково причиною такого рішення є те, що Німеччина приписує грузинським угрупованням вплив на організовану злочинність в країні. Крім того, Європа побоюється збільшення потоку мігрантів.  

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

При цьому слід нагадати, що 14 червня буде обговорюватися питання безвізового режиму з Україною, чиє становище ще більш хитке, ніж у Грузії. Повідомляється, що проблеми з безвізовим режимом також можуть виникнути і у Косово з Туреччиною. Остання, як відомо, має отримати безвізовий режим в обмін на угоду з Європейським Союзом щодо врегулювання міграційної кризи.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Читайте: Міграційна угода між ЄС і Туреччиною приречене на невдачу, – Меркель

Читайте також: