fbpx
Право

ВР підтримала судову реформу

Верховна Рада України схвалила судову реформу, прийнявши законопроект №3524 «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)». За відповідний документ проголосували 335 народних депутатів. Виступаючи в сесійній залі під час розгляду законопроекту, президент України Петро Порошенко підкреслив, що судова реформа далася нелегко. Але в той же час і рухатися без неї в європейському напрямку не можна.

«Сьогодні, можливо, найважливіший етапний день в цих змінах … Ми повертаємо українцям право на правду, повертаємо українцям право на справедливість, боремося за те, щоб в Україні був справедливий суд», – сказав глава держави.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За його словами, ця судова реформа необхідна не тільки інвесторам, які повинні прийти в Україну, створити робочі місця, забезпечити сплату податків і економічний розвиток. Вона необхідна, в першу чергу, людям.

Читайте: ВР схвалила законопроект про судоустрій і статус суддів

Законопроект спрямовано на забезпечення незалежності судової влади; підвищення вимог і професійних стандартів до суддівського корпусу; обмеження імунітету суддів до функціонального; оптимізацію системи судоустрою; забезпечення інституційної спроможності прокуратури, адвокатури та системи виконання судових рішень, а також на забезпечення безперервної та ефективної роботи органів судової влади на перехідний період.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: