fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 31 травня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 31 травня 2016 року.

На Грибовицькому сміттєзвалищі знайдено тіло третього рятувальника

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова під завалами знайшли третього рятувальника. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління Нацполіціі у Львівській області Дмитро Загарія. Він зазначив, що знайшли тіло ще одного рятувальника – це Богдан Юнко, 28-річний співробітник ГСЧС.

Офіційно: Фонсека очолив "Шахтар"  

На сайті донецького «Шахтаря» з’явилася інформація про підписання контракту з Паулу Фонсекою. Угода українського клубу і португальського фахівця розрахований на два роки.

ВР підготувала звернення до Євросоюзу про введення безвізового режиму для українців найближчим часом

Верховна Рада прийняла постанову "Про звернення до Європейського Парламенту, Раді Європейського Союзу, Європейської Комісії, парламентам та керівництву держав-членів ЄС щодо запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України" (№4730).

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Українці отримають 11 днів відпочинку в червні  

Згідно з розпорядженням уряду, громадяни України 19 червня святкуватимуть Трійцю, але понеділок, 20 червня, також буде вихідним днем, який не доведеться відпрацьовувати. Крім того, традиційно вихідним стане 28 червня, День Конституції України, який припадає на вівторок. Саме тому уряд зробив вихідним днем і 27 червня, але його доведеться відпрацювати в найближчу суботу – 2 липня.

Нідерланди підтримали безвізовий режим для України  

Уряд Нідерландів підтримав надання Україні безвізового режиму. Про це йдеться в прийнятій ще минулого тижня постанові. Дане рішення було прийнято на основі висновків робочої групи по оцінці відповідної пропозиції Єврокомісії.

Фоменко назвав імена футболістів, які не поїдуть на Євро-2016

Наставник збірної України Михайло Фоменко назвав імена футболістів, які залишилися поза заявкою на Євро-2016. Так, розташування збірної покинуть Олег Гусєв, Микита Каменюка, Євген Шахов, Артем Кравець, Іван Петряк і Максим Малишев.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Ставки акцизів на вживані авто знижені на 2,5 року

Верховна Рада до кінця 2018 р знизила ставки акцизів на вживані авто. Парламентарії 227 голосами підтримали відповідний законопроект. Зазначеним законопроектом пропонується до 31 грудня 2018 р знизити ставки акцизів на вживані авто. При цьому зниження ставок акцизу торкнеться авто, які не старші 2009 року.

Мін’юст Польщі буде домагатися екстрадиції Романа Поланскі в США

Міністр юстиції Польщі Збігнев Зебро заявив про намір оскаржити рішення суду, який відмовив США в екстрадиції відомого режисера Романа Поланскі, обвинуваченого в зґвалтуванні неповнолітньої дівчини. 

Читайте також: