Європа може почати пом’якшення санкцій проти РФ з наступного року, – Володимир Ар’єв

Як зізнався народний депутат України Володимир Ар’єв, йому не подобається загальний настрій у Європі. В першу чергу, за його словами, це стосується санкцій проти Росії, які напевно продовжать до кінця року, але після – не факт, що збережуть.  

«Навіть в ПАРЄ активно говорять про повернення РФ після звільнення Савченко: мовляв, Росія показала готовність до «діалогу», тому давайте критикувати їх в обличчя», – розповів він.   

Читайте: Саміт G7: «Велика сімка» підтримала продовження санкцій проти РФ  

Related Post

По-друге, як зазначив нардеп, йому не подобається те, що Європа зволікає з наданням Україні безвізового режиму.  

Як розповів Володимир Ар’єв, Франція і Німеччина, які фактично є лідерами в ЄС, розуміють, що безвізовий режим з Україною – непопулярне рішення на тлі міграційної кризи і стане ще менш популярним в разі виходу Великобританії з ЄС. Тому, за його словами, це питання заморожене як мінімум до референдуму в Великобританії.  

«Гаранти, звичайно, самі не відступляться від своїх зобов’язань, але руками, скажімо, Бельгії та Австрії, можуть пригальмувати процес. В результаті вийде що безвізовий режим нам таки дадуть, проте для того, щоб підсолодити  початок поступового зняття санкцій з РФ, про що мене попереджали давно, і я писав давно, але деякі молоді журналісти і блогери влаштували шалений ор, що це не так», – констатував депутат.

Leave a Comment