fbpx
Політика

Віталій Кличко зупинив рішення Київради з виборів до районних рад

Як повідомляє прес-служба КМДА, мер Києва Віталій Кличко зупинив рішення Київради щодо звернення в ЦВК для призначення виборів до райрад і вніс його на повторний розгляд. Як пояснив міський голова, причиною тому послужило те, що дане рішення було прийнято без відповідної компетенції.  

«Відповідно до закону «Про місцеве самоврядування в Україні», сільські, селищні, міські ради мають право розглядати і вирішувати питання, віднесені Конституцією України, цим та іншими законами до їх відання. Відповідно до статей 14 і 15 Закону України «Про місцеві вибори», призначення перших місцевих виборів не входить до компетенції Київської міської ради», – розповів Віталій Кличко.  

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Також він додав, що депутати прийняли рішення без належного закріплення на законодавчому рівні компетенції районних рад, рішення по бюджету, який повинен формувати районна рада, питань власності та землі, якими повинні розпоряджатися районні ради, без уточнення виборчого законодавства з виборів саме районних рад.  

«Я вважаю таку позицію деяких політичних сил Київради безвідповідальною по відношенню до киян. Наслідком цієї «ініціативи» може стати управлінський колапс у столиці», – констатував мер.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: