fbpx
Політика

«Народний фронт» вимагає відмовити Григоришину в українському громадянстві

У «Народному фронті» незадоволені наданням українського громадянства російському олігархові Костянтину Григоришину, звертаючи увагу на те, що сотні добровольців-іноземців, які сьогодні проливають свою кров за Україну, не можуть отримати український паспорт. Зокрема, про це заявив народний депутат від «Народного фронту» Андрій Левус.  

На його думку, це ганьба, коли громадянство надають олігархові, який веде бізнес з окупантами, підозрюється у фінансових злочинах і фінансував Компартію.  

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Також Левус переконаний в тому, що переслідування Григоришина в Росії носить виключно економічний, а не політичний характер.  

«Не потрібно з нього ліпити дисидента. Більш того, це цілком може бути спецоперація по імплементації Григоришина в українську політику. Нам він тут не потрібен. Новинського вистачає», – сказав він.  

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Депутат додав, що «Народний фронт» має намір звернутися до президента, Міграційної служби, СБУ та Нацполіціі з вимогою не тільки відмовити Григоришину в наданні громадянства, але і ввести проти нього санкції.

Читайте також: