fbpx
Політика

В Україні побудують нове військове містечко

В Україні з’явиться нове військове містечко. Побудувати його планують на полігоні Широкий лан у Миколаївській області. Розпочнеться будівництво вже в червні поточного року, повідомив міністр оборони України Степан Полторак на прес-конференції в понеділок, 30 травня.

«У червні ми плануємо почати будівництво військового містечка на полігоні Широкий лан на п’ять тисяч людей. Це робиться для того, щоб підрозділи, які приходять на відновлення з району проведення АТО, могли розташовуватися в нормальних умовах і нормально готуватися до виконання подальших завдань. Наші бійці повинні відпочити від бойової ситуації, завдань, які вони виконували на рубежі зіткнення», – підкреслив Степан Полторак.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Також в планах Міноборони – створення повноцінного навчального корпусу, де зможуть проводити навчання всі підрозділи. З’явиться він на Львівщині, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ. Міністр оборони зазначив, що весь навчальний процес буде комплексним і замкнутим. Тобто, військовослужбовець буде перебувати в умовах, максимально наближених до тих, в яких йому доведеться виконувати бойові завдання.

Читайте також: