fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за тиждень (23 – 29 травня 2016 року)

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за тиждень (23 – 29 травня 2016 року).

Збірна України обіграла у товариському матчі Румунію  

Матч Румунія-Україна завершився з рахунком 3:4 на користь українців. Голи за українців забили Зозуля, Зінченко, Коноплянка, Ярмоленко.

Кабмін доручив перевірити всі будинки престарілих по Україні

У ніч на 29 травня в с. Літочки Броварського району загорівся будинок для людей похилого віку. За попередніми даними, причиною пожежі могло стати займання телевізора. В результаті пожежі загинули 17 людей, ще 18 людей вдалося врятувати. У зв’язку з інцидентом, в неділю відбулося засідання оперативного штабу на чолі з віце-прем’єром Геннадієм Зубко. Він доручив перевірити у всіх регіонах України всі будинки престарілих, повідомляє урядовий портал.

Фінал Ліги чемпіонів 2015/2016. «Реал» завойовує трофей в серії пенальті

Фінал Ліги чемпіонів 2015/2016 років «Реал» – «Атлетіко» завершився перемогою "Королівського клубу" в післяматчевій серії пенальті.

Том Хіддлстон може стати новим Бондом

У зв’язку з відмовою Деніела Крейга повертатися до ролі Бонда в даний час йдуть активні пошуки заміни. У числі можливих наступників найчастіше згадуються два актори – Джеймі Белл, а також Том Хіддлстон, який раніше вже заявляв про своє бажання приміряти образ даного персонажа.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Друга допінг-проба Повєткіна підтвердила наявність мельдонія

Російський важковаговик Олександр Повєткін провалив допінг-пробу на заборонений препарат мельдоній.

Дональд Трамп став кандидатом в президенти США від республіканців

Претендент на висунення в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп отримав достатню підтримку від делегатів і тепер він зможе висуватися на вибори в листопаді.

Ембер Хьорд і Джонні Депп розлучаються

Як стверджують західні ЗМІ, американська актриса Ембер Хьорд, що є дружиною відомого актора Джонні Деппа, подала на розлучення. Повідомляється, що причиною такого кроку послужили серйозні протиріччя у відносинах знаменитостей. Ембер Хьорд нібито подала заяву ще минулого понеділка.

Джамала і Ніна Матвієнко удостоєні звання "Почесний громадянин Києва"

Рішенням Київської міської ради переможниця "Євробачення 2016" Сусанна Джамаладінова (співачка Джамала) і народна артистка України Ніна Матвієнко отримали звання "Почесний громадянин Києва".

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Повернення Савченко: Завдяки вам я вижила

Засуджена в Росії українська льотчиця Надія Савченко в середу повернулася в Україну. Як стало відомо раніше, її обміняли на російських спецназівців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Хайбатулла Ахунзада став новим лідером руху «Талібан»

Ісламістський рух «Талібан», визнаний Радою Безпеки ООН терористичною організацією, оголосив ім’я свого нового лідера, після того як колишній лідер руху – Мулла Ахтар Мансур – загинув в результаті удару американського безпілотника.

В Україні не планується підвищення пенсійного віку  

В Україні найближчим часом не буде обговорюватися питання про підвищення пенсійного віку. Як заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, Україна наповнить Пенсійний фонд іншими способами.

ЧС з хокею 2016: Збірна Канади стає переможцем  

У Росії завершився ЧС з хокею 2016. Переможцем турніру стала збірна Канади, яка у фінальному матчі обіграла з рахунком 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) збірну Фінляндії.

Читайте також: