Юлія Тимошенко розкритикувала систему субсидій

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко назвала субсидії на ЖКГ великим обманом, оскільки вони не монетизовані, а також не стимулюють впровадження енергозберігаючих програм.  

«Субсидії не монетизовані, їх не платять людям, щоб вони отримали гроші і направили їх на енергозбереження, утеплення будинків, заміну обладнання, особливо в селі, де треба поставити ефективні котли, тобто на все, що економить, а залишок залишили собі в якості премії за те, що вони заощадили», – підкреслила вона.  

Як зізналася Юлія Тимошенко, її обурює те, що людям нічого не виплачується, до того ж гроші раніше віддавалися в «Нафтогаз», а тепер будуть віддаватися в «Укргазвидобування», де, за її словами, зашкалює корупція.  

«Очевидно, що якщо одна частина йде на закриття дірок в бюджеті і є податком практично для людей в складі ціни на газ, то друга – просто нахабно відмивається», – сказала політик.  

Як зазначила лідер «Батьківщини», людей фактично роблять фінансово залежними і такими, яких потім зняти з субсидій неможливо.  

«Відомо, що деякі сім’ї, отримавши субсидію, витрачають за газ навіть менше, ніж раніше, але така ситуація не стимулює їх економити енергію, і вони стають залежними від цих субсидій», – сказала Тимошенко.  

На її думку, гроші на субсидії можна було б направити на збільшення доходів сімей, індексацію зарплат і пенсій.  

Related Post

«Адже гроші на субсидії не з космосу падають, а належать платникам податків», – нагадала Тимошенко.  

У той же час, вона переконана, що вихід з ситуації, що склалася є – потрібно поділити всіх споживачів України на рівні і обсяги споживання.  

«Ті, хто володіють великими квартирами і будинками, можуть платити більше, а малозабезпечені повинні отримувати таку ціну на газ, яка не зашкоджує газовидобувним компаніям, але і не вимагає введення субсидій, оскільки люди будуть платити адекватну ціну за послуги ЖКГ», – сказала політик.  

За її словами, результатом такого кроку буде вивільнення коштів для індексації зарплат і пенсій, а також початок програм з енергозбереження, що дозволить зробити Україну енергетично адекватною державою.   

Читайте: Система субсидій повинна бути переглянута, – Ольга Белькова

Фото: media.novostimira.com

Leave a Comment