fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У першому кварталі 2016 року майже 3 тис. українців змінили громадянство

За перші три місяці 2016 року громадянство України змінили майже три тисячі чоловік. Про це повідомили УНН в Міністерстві закордонних справ України у відповідь на журналістський запит.

"Згідно зі статистичними даними про припинення громадянства України, відповідно до Указів Президента України, в першому кварталу 2016 року припинили громадянство України 2 тисячі 944 людини", – йдеться в повідомленні.

У МЗС пояснили, що згідно зі статтею 17 Закону "Про громадянство України", громадянство особи припиняється внаслідок виходу з громадянства, з підстав, передбачених міжнародними угодами України, або через втрату.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Додамо, що, за даними МЗС, протягом перших трьох місяців року жоден українець не втратив свого громадянства.

"Загальна кількість – 2 944; відповідно до статті 18 Закону "Про громадянство України" в першому кварталі 2016 року 2 224 особи припинили громадянство шляхом виходу; 720 осіб припинили громадянство України на підставах, передбачених міжнародними угодами", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Також повідомляється, що на сьогодні діють двосторонні угоди про спрощений порядок зміни громадянства між Україною та Республікою Білорусь, Україною та Республікою Таджикистан, між Україною та Киргизькою Республікою.

Станом на травень 2016 року, відповідно до реєстраційної бази відділу громадянства Департаменту консульської служби, зареєстровано та опрацьовано 2 173 справи про припинення громадянства України.

Читайте також: