fbpx
Авто

У Києві почали облаштування підвищених пішохідних переходів, – Віталій Кличко

Як заявив мер Києва Віталій Кличко, столична влада продовжує капітальний ремонт київських доріг. Він нагадав, що всього в цьому році заплановано відремонтувати понад 700 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття і завершити капітальний ремонт доріг на 50 вулицях.  

«Наше завдання – зробити дороги, які відповідають за рівнем і якістю європейським. Ми робимо все, щоб були додаткові надходження в бюджет, і ми ці кошти будемо направляти на розвиток інфраструктури, зокрема дорожньої», – підкреслив Віталій Кличко.   

Читайте: Влада Києва активно працює над розвитком транспортної інфраструктури, – Віталій Кличко  

Також міський голова звернув увагу на те, що в Києві приступили до облаштування підвищених пішохідних переходів.  

«У розвинених країнах бордюрів на пішохідних переходах немає, або вони робляться з перепадом висоти в «нуль». Такий підвищений перехід виконує подвійну функцію: і «лежачого поліцейського», що не дозволяє водіям перевищувати швидкість, і це зручно для всіх пішоходів, в тому числі для людей з обмеженими фізичними можливостями. Тобто мова йде і про безпеку, і про комфорт», – сказав він.  

За його словами, в першу чергу такі переходи будуть з’являтися в тих місцях, де спостерігається найбільше транспортне навантаження, де існує багато скарг на перевищення швидкості водіями, а також біля шкіл і лікарень.

Читайте також: