fbpx
Політика

Росія повинна звільнити українських в’язнів, – Порошенко

Президент України Петро Порошенко після завершення робочого візиту в Стамбул провів телефонну розмову в «нормандському форматі».  

Під час бесіди з Путіним, Меркель і Олландом Порошенко закликав РФ звільнити всіх українських в’язнів, серед яких Надія Савченко, Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко.  

Читайте: ЄС готовий продовжити санкції проти Росії  

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Крім цього, він торкнувся проблеми порушення прав кримських татар і закликав припинити їх переслідування і негайно відпустити всіх політичних в’язнів.  

Читайте: Мін’юст України має намір ввести санкції проти всіх, хто причетний до заборони Меджлісу, – Павло Петренко

Сторони також обговорили виконання мінських угод. "Під час розмови було наголошено на необхідності повного виконання мінських домовленостей, включаючи створення умов безпеки для проведення місцевих виборів в деяких районах Луганської та Донецької областей на основі українського законодавства та норм БДІПЛ/ОБСЄ", – сказано в повідомленні.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: