fbpx
Інновації

Корабельний склад ВМС України буде кардинально оновлено до 2020 року, – Оксана Гаврилюк

У Міністерстві оборони України планують до 2020 року кардинально оновити корабельний склад ВМС і побудувати близько 30 бойових кораблів і катерів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила представник Міністерства оборони підполковник Оксана Гаврилюк.

"Відповідно до положень стратегічних документів в оборонній сфері, в Збройних силах України проходять заходи з відродження Військово-морських сил і підвищення бойових можливостей. Зараз морська піхота, берегова артилерія і інші підрозділи ВМС беруть активну участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, готові дати відсіч збройної агресії з моря. Триває нарощування можливостей корабельного складу. На замовлення Міністерства оборони України для українських ВМС побудовані два малих броньованих артилерійських катери, триває виробництво ще чотирьох", – зазначила вона.

Крім того, як повідомила Гаврилюк, Міноборони уклало державний контракт з ВАТ «Завод «Ленінська кузня» на будівництво двох десантних катерів.

"Всього до 2020 року планується кардинально оновити корабельний склад ВМС і побудувати близько 30 бойових кораблів і катерів. Також, згідно з рішенням міністра оборони, триває робота з розробки нового патрульного літака ВМС Ан-148МП. Орієнтовний термін прийняття його на озброєння – 2019", – підкреслила прес-секретар Міноборони.

Читайте також: