fbpx
Політика

Порошенко і Рютте обговорили асоціацію України з ЄС

Президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте обговорили асоціацію України з ЄС та перспективи безвізового режиму.

Як повідомили УНІАН в прес-службі глави держави, про це йшлося під час їхньої зустрічі в ході Всесвітнього гуманітарного саміту ООН сьогодні в Стамбулі.  

«Основними питаннями порядку денного переговорів лідерів держав стали вступ в силу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також завершення процесу прийняття Євросоюзом рішення про введення безвізового режиму для громадян України», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Також, за даними прес-служби, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Порошенко підкреслив, що розраховує на подальшу солідарність і єдність Європейського Союзу в питанні підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема в питанні збереження санкцій ЄС проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Крім того, лідери України та Нідерландів скоординували спільні дії в рамках розслідування катастрофи літака рейсу МН-17, збитого російськими бойовиками в липні 2014 року, поінформували в прес-службі.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: