fbpx
Політика

Україна повинна перестати імітувати боротьбу з корупцією, – Ян Томбінський

Для впровадження довгострокової стратегії економічного розвитку Україна не повинна імітувати політичні дії та боротьбу з корупцією. Про це сказав глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський на міжнародній конференції "Україна-ЄС: перетворюючи виклики в можливості", передає кореспондент УНН.

За словами Я.Томбінського, угода про асоціацію між Україною та ЄС є шляхом, який дасть можливість визначити, яким чином можна відпрацювати і створити стратегію для України. Відійти від короткострокових дій і перейти до довготривалих стратегій, які будуть впроваджуватися протягом довгого періоду.

Читайте також:  Чергова "перемога" Обрана в ЄС

"Що необхідно для того, щоб це відбулося. Необхідно визначити структури, створити ці структури. А не імітувати політичні дії і зобов’язання, включаючи боротьбу з корупцією. Оскільки це те, про що люди дійсно турбуються, і це буде вимірювати успіх України в тому, наскільки Україні вдається видалити монополізм і олігархічні схеми, боротися з системною корупцією в державі. і від результату в цій сфері дуже залежатиме рівень міжнародної допомоги Україні", – підкреслив він.  

Читайте також:  Нововведення на кордоні з Румунією: прикордонна поліція повертатиме автомобілі (ФОТО)

Читайте: Процеси приватизації в Україні необхідно прискорити, – Іван Міклош

По-друге, зазначив глава представництва ЄС в Україні, Україні слід визначити цілі довгострокового економічного розвитку, а також демократичного тривалого розвитку суспільства.  

Читайте: МВФ і Україна узгодили меморандум, – Олександр Данилюк

Читайте також: