fbpx
Економіка

Процеси приватизації в Україні необхідно прискорити, – Іван Міклош

Україна повинна прискорити процеси приватизації, які раніше були заблоковані, сказав в ході презентації Плану пріоритетних дій уряду на 2016 рік екс-міністр фінансів Словаччини, співголова Групи підтримки реформ при уряді України Іван Міклош.

"Щодо приватизації не було зроблено майже нічого, там потрібно прискорити процес, і це один з пріоритетів уряду. Держпідприємства – це одне з найбільших джерел корупції. Боротися з корупцією можна цілком конкретно – прискорити приватизацію, яка буде прозорою і ефективною", – сказав Міклош.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Він уточнив, що приватизація – не єдиний пріоритет. Поряд з продажем активів, необхідно продовжувати банківську стабілізацію і поліпшення держуправління.

Крім того, Іван Міклош наголосив, що ринкові реформи є ключовим інструментом боротьби з корупцією в країні.

"Найефективніший метод боротьби з корупцією – це лібералізація, дерегуляція, приватизація і демонополізація. Це найефективніший", – підкреслив екс-міністр фінансів Словаччини.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

При цьому Іван Міклош наголосив, що одним з головних джерел корупції в Україні була регуляція енерготарифів, а кроки уряду щодо приведення вартості енергоносіїв до ринкового рівня дозволять швидко усунути зловживання.

Джерело: УНІАН

Читайте також: