Янукович готовий приїхати в Україну, але побоюється за свою безпеку, – адвокат Віталій Сердюк

Колишній президент Віктор Янукович не може приїхати в Україну для безпосередньої участі в кримінальному провадженні по "справі Майдану" через відсутність гарантій безпеки його життя.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві сказав адвокат Віталій Сердюк, який захищає інтереси Януковича.

За словами адвоката, один з народних депутатів під час спілкування з представниками ЗМІ вжив заклик до спецслужб України – "розстріляти Януковича".

"Коли державні службовці постійно підкреслюють це, коли не проводяться ніякі дії, говорити про якесь забезпечення заходів безпеки на території України неможливо", – зазначив Сердюк.  

Читайте: Віктор Янукович все ще громадянин України, – адвокат Віталій Сердюк

Як повідомив адвокат, на нього було скоєно замах: постріл, який потрапив в автомобіль, а не в нього.

Related Post

"Ми звернулися з відповідними клопотаннями, з доказами в Генеральну прокуратуру, з проханням все ж вжити заходів безпеки щодо мене … Генеральна прокуратура відмовила в задоволенні даного клопотання, справу передали в райвідділ, де воно там спустилася до низів, і, як відомо за іншими справах, було зам’ято", – заявив Сердюк.

"Тому говорити про те, що Янукович приїде і держава зможе забезпечити йому належні заходи безпеки, не представляється можливим. Якби ми бачили, що дійсно держава приймає і хоча б створює вигляд, що справа розслідується, можна було б про щось говорити, і він зацікавлений, щоб особисто взяти участь у відповідному кримінальному провадженні", – зазначив Сердюк.

Віктор Янукович підозрюється в організації більшості випадків насильницьких дій проти учасників Революції Переваги, а також в скоєнні низки економічних злочинів. 21 лютого 2014 року екс-президент самоусунувся від виконання своїх конституційних повноважень і втік до Росії.

У липні 2015 року тодішній генеральний прокурор Віктор Шокін заявив про початок процедури заочного засудження Януковича.

Адвокат колишнього беркутівця Сергія Зінченка Олександр Горошинський просить суд допитати як свідків у справі про розстріли на Майдані Януковича і колишнього командувача Внутрішніх військ Станіслава Шуляка. Горошинський запропонував допитати їх в режимі відеоконференції з території РФ, оскільки обидва перебувають у Росії. При цьому адвокат повідомив, що зустрічався з Януковичем в Москві 11 квітня і той погодився на такий допит.

Leave a Comment