fbpx
Кінотеатри

Каннський кінофестиваль: Нагороду імені Кшиштофа Кесьльовського за кращий сценарій отримала українка Марися Нікітюк

Український режисер Марися Нікітюк отримала нагороду імені Кшиштофа Кесьльовського за кращий сценарій фільму "Коли падають дерева" в рамках Каннського кінофестивалю. Про це на своїй сторінці в Facebook написав продюсер картини Ігор Савиченко.

"Переможцем церемонії 10 сесії ScripTeast Award, яка проводилася під час Каннського фестивалю, став сценарій Марисі Нікітюк "Коли падають дерева", – написав він.

За словами продюсера, в програмі взяли участь 11 проектів з 7 країн Центральної та Східної Європи: з Польщі, Румунії, Литви, Болгарії, Словаччини, Грузії та України.

"За рішенням консультативної ради, в який входили Сенді Ліберсон, Саймон Перрі, Манфред Шмідт, Антоніо Саура, Даріуш Яблонський та керівники навчальної програми ScripTeast Том Абрамс і Крістіан Рот, нагороду отримав сценарій "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк з України", – підкреслив Савиченко.

Відзначимо, що крім почесної нагороди, Марися Нікітюк також отримала 10 тисяч євро на подальше виробництво фільму.

"Це дуже радісна подія особисто для мене і для проекту фільму в цілому. Хоча це і велика відповідальність. Україна вперше взяла участь у програмі ScripTeast, і перемога мого сценарію, я сподіваюся, почала гарну традицію для українських авторів і режисерів", – сказала Марися Никитюк.

Читайте також: