fbpx
Право

Кабмін ліквідував Пенітенціарну службу України

Кабінет міністрів України схвалив ліквідацію Державної пенітенціарної служби. Її повноваження будуть передані Міністерству юстиції. Концепцію реформи Державної пенітенціарної служби на засіданні Кабміну в середу, 18 травня, озвучила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова. За пропозицією Мін’юсту замість ДПСУ буде створено три нових департаменти – пробації, ресурсного забезпечення та режимний департамент.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

В рамках реформи не виключено скорочення кількості в’язниць, оскільки і кількість самих ув’язнених в Україні з прийняттям Кримінально-процесуального кодексу в 2012 році вдвічі зменшилася. Крім того, за словами заступника міністра, у багатьох СІЗО спостерігаються жахливі умови утримання ув’язнених.

«Головна мета – щоб особи, за якими ще немає вироку, не перебували в жорстких умовах», – озвучила Наталія Севостьянова причину реформи.  

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Відзначимо, Пенітенціарна служба України була створена в грудні 2010 року після реорганізації Державного департаменту України з питань виконання покарань. Станом на 1 травня 2016 в системі ДПСУ перебувають 148 установ, ще 29 установ знаходяться на непідконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей.

Читайте також: