fbpx
Право

ВР встановила квоти в теле- і радіоефірі для українських та іноземних передач

Верховна Рада підтримала в другому читанні і в цілому законопроект №2766 «Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо визначення передач європейського виробництва)». Відповідну ініціативу підтримали 229 народних обранців.

Згідно з документом, ліцензіати (крім супутникового мовлення) у проміжках часу між 07.00 та 23.00 повинні дотримуватися таких пропорцій між українськими та іноземними передачами:  

  • передачі європейського виробництва, а також США і Канади повинні становити не менше 70% загального тижневого обсягу мовлення, в тому числі не менше 50% загального тижневого обсягу мовлення – передачі українського виробництва;  
  • в радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення.
Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Європейської вважається передача, створена однією або кількома юридичними особами – резидентами країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне мовлення.

У той же час передача, створена на замовлення або за участю однієї або декількох юридичних осіб – резидентів країни, визнаної Верховною Радою України державою-агресором (державою-окупантом), не може вважатися передачею європейського або українського виробництва.

Читайте також: