fbpx
Економіка

В Україні назвали найперспективніші професії

Державна служба зайнятості озвучила найперспективніші професії в Україні. Як розповів виконуючий обов’язки голови відомства Сергій Кравченко, в найближчі роки не буде зменшуватися попит на медичні професії, інженерів, фахівців галузі IT і агрономів.

«Якщо ви роздумуєте, якій саме спеціальності необхідно навчитися, щоб в майбутньому без зусиль знайти роботу, то можемо вас запевнити, що в ТОП найперспективніших в Україні професій і по затребуваності у роботодавців, і за рівнем заробітної плати є професії в області IT, медицини, інженерні професії та висококваліфіковані фахівці в аграрній сфері», – зазначив Сергій Кравченко.

Серед робочих спеціальностей, за його словами, найбільш затребуваними в найближчі роки будуть трактористи, кухарі, швачки, водії та будівельники. Та й зарплата у кваліфікованих співробітників вищезазначених професій гідна. Наприклад, кваліфікований кухар може отримувати в середньому близько 8 тисяч гривень на місяць, а справний тракторист за рік може заробити до 120 тисяч гривень.

Читайте також: