fbpx
Суспільство

Працівникам “Укрзалізниці” пропонують змінити форму на вишиванку

19 травня працівникам "Укрзалізниці" пропонують провести в вишиванках. Поміняти форму на національне вбрання керівництво організації запропонувало з нагоди Дня вишиванки, який Україна відзначатиме в четвер.

«Пропонуємо працівникам ПАТ «Укрзалізниця» підтримати ініціативу, що стала вже традицією – прийти на роботу у вишиванці. До того ж чимало працівників галузі самі захоплюються вишиванням, тому колективу буде приємно побачити їх в наряді, вишитому власноруч. Багато вишиванок – це сімейні реліквії, подарунки від батьків або старшого покоління», – відзначили в прес-службі" Укрзалізниці ".

Читайте також:  Давній палац графів Винницьких в Урожі біля Нагуєвич

Нагадаємо, «День вишиванки» в Україні почали відзначати з 2006 року. Тоді студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Леся Воронюк, надихнувшись прикладом одногрупників, які регулярно відвідували заняття в вишиванках, вирішила присвятити один день на рік національному одягу. Спочатку ініціативу підтримали студенти та викладачі. Але з роками вона переросла у всеукраїнську акцію. «День вишиванки» відзначають також представники української діаспори по всьому світу.

Читайте також: