fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за тиждень (9 – 15 травня 2016 року)

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за тиждень (9 – 15 травня 2016 року).

«Євробачення 2016»: Українка Джамала перемогла!  

У Стокгольмі (Швеція) завершився пісенний конкурс «Євробачення 2016». Перемогу в ньому здобула представниця України Джамала з піснею "1944". У ній розповідається про трагедію її рідного народу – депортацію кримських татар. Джамала набрала 534 бали.

"Барселона" – чемпіон Іспанії в сезоні 2015/2016

Каталонська "Барселона" в останньому турі Прімери оформила чемпіонський титул. Каталонці на виїзді обіграли "Гранаду" з рахунком 3:0 і зберегли відрив від "Реала" в одне очко.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Сайт «Миротворець» оголосив про своє закриття

Сайт «Миротворець», який оприлюднив список тисяч журналістів з акредитацією в самопроголошеній ДНР, оголосив про своє закриття.

П.Порошенко підписав указ про призначення Юрія Луценка генпрокурором

Верховна Рада України достроково припинила депутатські повноваження новопризначеного генпрокурора Юрія Луценка, а президент України Петро Порошенко в сесійній залі Верховної Ради підписав указ про призначення Генеральним прокурором України Юрія Луценка.

Сенат Бразилії підтримав імпічмент президента Ділми Русеф

Сьогодні, 12 травня 2016 року, Сенат Бразилії більшістю голосів підтримав імпічмент президента Ділми Русеф. Дебати про імпічмент Русcеф тривали більше 17 годин. 41 з 81 сенаторів висловилися «за».

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Ека Згуладзе залишає посаду першого заступника глави МВС

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе вирішила звільнитися. Про це написав глава МВС України Арсен Аваков в Twitter.

Кубок України 2015/2016.

"Зоря" обіграла "Дніпро", а "Шахтар" розібрався з "Олександрією"

Станція метро «Вокзальна» в Києві змінює графік роботи

З 11 травня 2016 року станція метро «Вокзальна» в Києві міняє свій графік роботи. Причина зміни графіка – капітальний ремонт ескалаторів. Роботи будуть проводитися цілодобово, а в годину пік станцію закриватимуть на вхід.

Читайте також: