fbpx
Інтернет

Сайт «Миротворець» оголосив про своє закриття

Сьогодні, 13 травня 2016 року, сайт «Миротворець», який оприлюднив список тисяч журналістів з акредитацією в самопроголошеній ДНР, оголосив про своє закриття.  

«Беручи до уваги реакцію, яку викликала публікація списку журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР", вимогами уповноваженої з прав людини Валерії Лутковської, а також вічно стурбованого Євросоюзу, а також антиукраїнські налаштованих журналістів України на чолі із заступником міністра інформаційної політики Тетяною Поповою, центр "Миротворець" прийняв непросте рішення про закриття сайту», – сказано в повідомленні на сайті.  

Читайте: Валерія Лутковська просить заблокувати сайт «Миротворець»  

Представники сайту «Миротворець» також додали, що в даний час «співробітники Центру проводять архівування всієї наявної інформації, яка пізніше буде викладена у відкритий доступ так, що будь-який бажаючий зможе її завантажити і розгорнути локально на своєму комп’ютері».  

Нагадаємо, днями навколо сайту «Миротворець» розгорівся скандал. Представники сайту опублікували дані близько 5 тис. журналістів, які отримали акредитацію у терористів самопроголошеної ДНР.  

Журналісти поскаржилися на незаконність публікації їхніх персональних даних. Це призвело до того, що прокуратура почала розслідування "за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів", ЄС зажадав видалити дані акредитованих журналістів, а омбудсмен Валерія Лутковська попросила закрити сайт «Миротворець».

Читайте також: