fbpx
Економіка

МВФ та уряд України почали роботу над реформуванням пенсійної системи

Міжнародний валютний фонд та уряд України почали роботу над генеральною стратегією реформування пенсійної системи.

Таку заяву зробили в прес-службі уряду за підсумками зустрічі віце-прем’єр-міністра Павла Розенка з представниками місії МВФ на чолі з керівником місії Роном ван Роденом.

Головне питання, яке сторони обговорювали сьогодні, – це питання комплексного реформування пенсійної системи України, подолання дефіциту і збалансування бюджету Пенсійного фонду.

Читайте також:  У Києві викрили компанію зі сфери продажу техніки всесвітньо відомих брендів, яка ухилилась від сплати податків в особливо великих розмірах

"Не дивлячись на відсутність формальних підписів, ми рухалися по тій програмі, яка була попередньо погоджена з МВФ. Ми виконували і будемо виконувати взяті на себе зобов’язання з реформування пенсійної системи, адже ми прекрасно розуміємо, що це потрібно насамперед Україні і громадянам України", – сказав Розенко.

Міністр доніс до представників місії, що уряд в минулому році вніс до парламенту ряд законопроектів, які передбачають введення накопичувального рівня пенсійного забезпечення і зняття з Пенсійного фонду невластивих йому витрат.

Читайте також:  Українці ввезли енергозберігаючих установок із застосуванням пільг на загальну суму понад 7 млрд грн

"Ці заходи, а також детінізація заробітних плат, яку ми очікуємо в результаті зниження ЄСВ, – це ті кроки, які реально можуть дати ефект щодо скорочення дефіциту Пенсійного фонду", – зазначив він.

Найближчим часом сторони розроблять генеральну стратегію реформування пенсійної системи.

Читайте також: