fbpx
Політика

Валерія Лутковська просить заблокувати сайт «Миротворець»

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська просить заблокувати сайт «Миротворець». Про це йдеться в заяві на сайті омбудсмена.  

«11 травня Валерія Лутковська ще раз звернулася до Служби безпеки України та до голови Національної поліції України Хатіі Деканоїдзе з рекомендацією вжити заходів щодо припинення незаконного збору і поширення персональних даних осіб на інтернет-сайті "Миротворець", а також забезпечити блокування доступу до зазначеного сайту на території України. Варто відзначити, що в минулому році з аналогічною пропозицією уповноважений з прав людини неодноразово зверталася на адресу правоохоронних органів», – сказано в повідомленні.  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами Лутковської, оприлюднені дані є об’єктом захисту відповідно до закону України "Про захист персональних даних" та закону "Про інформацію".  

«Миротворець» – сайт, який містить відкриту базу даних, де публікуються персональні дані людей, яких автори ресурсу називають сепаратистами або «агентами Кремля».

Читайте також: