fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Хмельницькій області зафіксовано спалах африканської чуми свиней

У селі Гірчичне Дунаєвецького району на території приватного господарства виявлено спалах африканської чуми свиней. Про це УНН повідомив начальник відділу організації протиепізоотичних заходів ГУ ветеринарної служби Хмельницької області Ігор Гузак.

"У селі Гірчичне в приватному господарстві 10 травня загинуло 3 з 14 свиней, а сьогодні загинули всі свині (в господарстві – ред.). Вже є результати лабораторних досліджень. Тварини загинули від африканської чуми свиней. Зараз в селі Гірчичне оголошено карантин. Карантинна зона поширюється на 3 км навколо епіцентру, тобто на ще чотири населених пункти. Крім того, епідемія оголошена на території захисної зони – це в радіусі 20 км навколо села Гірчичне. Під захисну зону потрапляють частина населених пунктів п’яти районів", – сказав І .Гузак.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

У селі Гірчичне, за інформацією служби ветмедицини області, буде знищено близько 200 голів свиней в приватних господарствах. Крім цього, в деяких населених пунктах, що входять в захисні зони Дунаєвецького, Новоушицького, Кам’янець-Подільського, Білковецкого і Ярмолинецького районів області, перевірять тварин на захворюваність на африканську чуму свиней.

Як повідомили в ГУ Служби ветеринарної медицини Хмельницької області, це перший випадок в області захворювання на африканську чуму свиней. З початку року це вже 8 випадок в Україні.

Читайте також: