fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Представники місії ОБСЄ повинні отримати повний доступ до всіх територій окупованого Донбасу, – Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі в "нормандському форматі" в Берліні зазначив, що представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повинні отримати повний доступ до будь-яких ділянок на окупованому Донбасі, зокрема це стосується україно-російського кордону. Про це міністр повідомив журналістам після завершення переговорів, передає УНН.

Читайте: Франк-Вальтер Штайнмайєр: Необхідно зробити все, щоб наблизити проведення виборів на Донбасі

"Ми піднімали кілька питань, зокрема питання про безпеку. Ми домовилися про те, що СММ ОБСЄ надасть нам кілька нових пропозицій в сфері безпеки. Ми говорили про необхідність зупинити обстріли, необхідність створити зони безпеки, необхідність негайного розмінування, і необхідність повного доступу СММ ОБСЄ до будь-яких ділянок. Зокрема ОБСЄ повинна отримати доступ до україно-російського кордону і здійснювати моніторинг", – зазначив Клімкін.

Міністр повідомив, що представники СММ ОБСЄ погодилися з пропозиціями української сторони.

"В ОБСЄ в основному згодні з нашими пропозиціями. Звичайно, безпека – головне питання. Ми не можемо говорити про вибори, поки безпека не буде гарантована. Якщо немає безпеки – не може бути підготовчого періоду до виборів і після виборів", – зазначив Павло Клімкін.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: