fbpx
Політика

Верховний суд України визнав незаконним затримання депутата Ігоря Мосійчука

Верховний суд України підтвердив рішення Вищого адміністративного суду України, який раніше визнав незаконним притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Про це повідомив сам політик на своїй сторінці в Facebook.

«Це ще один крок до встановлення верховенства закону: ми довели, що в парламенті сиділи шулери, які здійснювали наді мною політичну розправу», – прокоментував він рішення суду.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Як нагадав Ігор Мосійчук, своїм рішенням Верховна Рада позбавила його депутатської недоторканності, однак він залишився чинним депутатом. Тепер, за його словами, сфальсифіковану проти нього справу використовує як інструмент тиску.

«Відповідаючи на питання суддів ВСУ, я заявив, що вважаю за потрібне дійти до кінця обох шляхів: не тільки домогтися визнання незаконною постанови Верховної Ради щодо мене, але і домогтися спростування звинувачень в рамках кримінальної справи проти мене. Для мене важливо домогтися повної справедливості», – сказав він.

Читайте також: