fbpx
Суспільство

21 і 22 травня в Києві відзначать День Європи

Як повідомила прес-служба КМДА, 21 та 22 травня в Києві буде відзначатися День Європи. Заходи, присвячені Дню Європи, будуть проходити на Михайлівській площі в традиційному європейському стилі «Пікнік в Європі».

21 травня о 12:00 старт загальноміським заходам дасть офіційна церемонія відкриття Дня Європи за участю керівництва держави та міста, голови Представництва ЄС в Україні, представників посольств країн-членів ЄС, акредитованих в Україні, ЗМІ та громадськості.

Крім того, під час святкування кияни та гості міста зможуть відвідати Фестиваль вуличної музики «Street Music Day». Вуличні музиканти з різних країн світу будуть дарувати присутнім музику різних стилів.

Читайте також:  Рік тому поблизу Бахмута загинув 27-річний Дмитро Коцюбайло , знаний як “Да Вінчі”

«Серед розмаїття пам’яток – інтерактивна інсталяція «Двері в Європу». Завдяки сучасним відеотехнологіям, відкривши двері кожен відразу «виявиться» в одному з відомих місць Європи», – йдеться в повідомленні.

Примітно, що також в рамках святкування будуть проводитися і спортивні заходи. Так, кожен бажаючий зможе приєднатися до веселої зарядки «FunUp», поспостерігати за майстрами екстриму, крос-фіту, зумби, йоги, автомодельного спорту.

«Крім того, насиченою буде і вечірня програма свята, яке розпочнеться виступом відомої української електронної групи «ONUKA». А ближче до ночі кияни та гості міста можуть подивитися класичне європейське кіно на великому екрані в незвичному «тихому форматі» – в навушниках і теплій дружній атмосфері», – додали в КМДА.

Читайте також:  Плагіат культури в Росії: самовар, кокошник, вушанка, балалайка, горілка, валянки, гармошка (ВІДЕО)

У неділю, 22 травня, в столиці триватиме святкування Дня Європи. О 12:00 на Михайлівській площі відбудуться урочисті проводи Національної збірної команди з футболу для участі в ЄВРО-2016, що проходить у Франції.

 

Читайте також: