fbpx
Політика

Святкування 9 травня в Україні проходить досить спокійно, – Зорян Шкіряк

 Радник глави МВС України Зорян Шкіряк нагадав, що правоохоронні органи раніше вже неодноразово попереджали про неприпустимість використання під час заходів, присвячених 9 травня, символіки російського режиму, зокрема «георгіївських стрічок», портретів Сталіна, Леніна, Жукова, плакатів провокаційного змісту та інших заборонених предметів тоталітарного комуністичного режиму.

«Для України, яка фактично знаходиться в стані війни з нинішньою Росією, використання такої символіки – це свідома провокація», – підкреслив він.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У той же час, за його словами, правоохоронці сьогодні продовжують вилучати такого роду символіку у проросійсько налаштованих і агресивних громадян. Так, в Печерське районне управління Нацполіціі Києва було доставлено двоє людей, що мали при собі заборонену символіку і провокаційні листівки.

Також Зорян Шкіряк закликав представників патріотичних організацій не нагнітати ситуацію, не вступати в конфлікти і силові протистояння, а в разі виявлення провокаторів – повідомляти про це правоохоронцям.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

В цілому, як розповів радник, ситуація знаходиться під контролем правоохоронців і, за винятком декількох зіткнень в Києві і деяких регіонах, все проходить відносно спокійно.

Читайте також: