fbpx
Освіта

МОН України вирішило заощадити на шкільних атестатах

У 2016 році Міністерство освіти і науки України вирішило заощадити на шкільних атестатах та додатках до них шляхом випуску більш дешевих зразків. Як повідомила глава Міносвіти Лілія Гриневич, економія в цілому складе близько 7,5 мільйонів гривень (майже 30% від запланованих в держбюджеті коштів). Як повідомила Лілія Гриневич, здешевлення стало можливим за рахунок матеріалів, з яких будуть виготовлятися документи.

"У цьому році атестати про повну загальну середню освіту на основі фотокомп’ютерних технологій будуть виготовлені з більш тонкого пластику. Свідоцтва про базову середню освіту будуть з целюлозно-паперового матеріалу, адже цей документ зазвичай не так часто використовується своїм власником. Завдяки цьому економія коштів складе 7 мільйонів 502 тисячі гривень від запланованих 23,3 мільйонів гривень", – зазначила вона.

Разом з тим, на виготовлення додатків до свідоцтв та атестатів, а також свідоцтв про закінчення спецшколи, похвальних листів та грамот було заплановано в бюджеті 1,7 мільйона гривень, а зекономлено – 170,7 тисяч гривень. На відзнаках за досягнення в навчанні (золотих і срібних медалях) зекономлено 21,3 тисяч гривень від запланованого 0,6 мільйона гривень.

Читайте також: