fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 5 травня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 5 травня.

В Україні розпочався весняний призов

5 травня в Україні розпочався весняний призов на строкову військову службу, який триватиме до 30 червня.

Відповідно до указу президента №122 від 29 березня, повістки до військкоматів повинні отримати майже 17 тисяч хлопців. Майже половина з них буде проходити службу.

Всього на призовну кампанію уряд витратив 54 млн гривень. Призовний вік збільшився: в цей раз на службу візьмуть юнаків тільки з 20 до 27 років. Призовники будуть служити півтора року, а ті, що мають вищу освіту – рік.

Віра Савченко більше не знаходиться в розшуку в РФ

Адвокат Ілля Новіков розповів про те, що в Росії припинено розшук Віри Савченко.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

"Розшук Віри Савченко припинений", – написав Новіков.

У Москві на травневі свята планувалися теракти, – ФСБ РФ

Російська Федеральна служба безпеки повідомила про затримання групи з Центральної Азії, яка готувала серію нападів в Москві під час святкування Дня Перемоги, передає УНН з посиланням на прес-службу ФСБ.

"ФСБ РФ в результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів в місті Москві затримала група громадян центрально-азіатських країн, яка планувала здійснити серію терористичних актів в Московському регіоні в період травневих свят за завданням ватажків міжнародних терористичних організацій, що діють на території Сирії та Туреччини", – йдеться в повідомленні служби.

Джамала провела репетицію на сцені "Євробачення 2016"

Українська співачка Джамала провела свою першу репетицію в Стокгольмі (Швеція), де зовсім скоро пройде півфінал конкурсу "Євробачення 2016".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"Я дуже нервую, тому що це буде перший раз, коли я виконую свою пісню в супроводі 3D-графіки, в костюмі і з новою зачіскою. Я дуже переживаю, як це все буде виглядати разом", – розповіла Джамала на своїй сторінці в Facebook.

У Туреччині чекають на зміну уряду  

Як повідомляє Reuters, на майбутньому з’їзді правлячої партії Туреччини, який повинен відбутися в найближчі дні, може відбутися зміна уряду. Відповідні чутки, до слова, почали з’являтися після зустрічі прем’єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу з президентом Туреччини – Реджепом Ердоганом.  

Відзначається, що останнім часом спостерігалася певна напруженість у відносинах глави уряду і глави держави. При цьому конфлікт між ними став ще більш очевидним на тлі загострення конфлікту з курдами і війни в Сирії.

Читайте також: