fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Едуарда Ставицького затримано в Ізраїлі

Екс-міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький був затриманий в Ізраїлі при спробі вильоту в Російську Федерацію. Про це повідомили УНН власні джерела.

Затримання здійснювалося співробітниками "Шабак" – служби безпеки Ізраїлю. Відомо, що колишній міністр Едуард Ставицький намагався вилетіти в Російську Федерацію як громадянин Ізраїлю Натан Розенберг.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Після затримання в аеропорту Ізраїлю, вдома у Е.Ставицького були проведені обшуки, в ході яких було вилучено закордонні паспорти Е.Ставицького – Н.Розенберга, 400 тис. доларів США, 200 тис. євро, коштовності і годинник на загальну суму 500 тис. доларів США.

За інформацією співрозмовника, співробітники служби безпеки Ізраїлю проводили спецоперацію в рамках кримінальної справи проти Е.Ставицького-Н.Розенберга за фактом легалізації (відмивання) їм коштів та іншого майна, одержаних злочинним шляхом на території України. Таким чином, спецслужби Ізраїлю вважають достатніми докази неправомірних дій з боку Е.Ставицького, зібраних правоохоронними органами України.

Читайте також: