fbpx
Кінотеатри

Рассел Кроу може отримати роль доктора Джекіла і містера Хайда

Як стало відомо, актор Рассел Кроу веде перемовини щодо ролі в рімейку фільму «Мумія», постановкою якого зараз займається Алекс Куртцман, більш відомий як сценарист таких фільмів, як «Стартрек: Відплата», «Нова Людина-павук: Висока напруга», «Трансформери» та інші.  

При цьому слід нагадати, що головна роль в рімейку закріплена за Томом Крузом. Расселу Кроу ж запропонована роль персонажа, який згодом отримає власний фільм. Йдеться про доктора Генрі Джекілла – культового персонажа, створеного шотландським письменником Робертом Стівенсоном. Після невдалого наукового експерименту доктор Джекілл вивільнив своє друге, куди більш жахливе «я» – Едварда Хайда.  

Історія доктора Джекілла і містера Хайда неодноразово екранізувалася. При цьому найчастіше містера Хайда зображували людиною величезного зросту і великої фізичної сили, в якого перетворюється доктор Джекілл. Однак в оригінальній історії містер Хайд навпаки описувався як невисокий худорлявий і разом з тим моторний чоловік, набагато молодше Генрі Джекілла, що відрізняється також підвищеним оволосіння на обличчі і на руках.  

Яким планується представити доктора Джекілла і містера Хайда в новій версії, поки що залишається загадкою.  

Якщо Рассел Кроу дасть згоду на роль, то він приєднається до франшизи про монстрів, що розробляється студією Universal. Крім Мумії і доктора Джекілла і містера Хайда в неї також увійдуть Людина-невидимка, Наречена Франкенштейна і, можливо, Дракула. При цьому роль Людини-невидимки вже закріплена за Джонні Деппом, а Нареченої Франкенштейна за Анджеліною Джолі.

Читайте також: