fbpx
Авто

Гройсман обіцяє за місяць-два вивести «зі стану коми» українські дороги

Українські дороги знаходяться в критичному стані. Тому один з головних пріоритетів нинішнього уряду – капітальний ремонт і відновлення дорожнього покриття доріг. Але найголовніше, з чого треба почати – побудувати стратегію розвитку доріг. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, інспектуючи хід виконання капремонту на ділянці автодороги «Київ-Знам’янка».

«Найголовніше, що ми повинні зробити – побудувати стратегію розвитку українських доріг. Ми повинні не просто робити кілометри, ми повинні розуміти, звідки буде побудований автомобільний коридор, як він вплине на розвиток нашої держави. Дуже важливо розвивати наш транспортний потенціал, логістику, яка є в Україні», – зазначив глава уряду.

Читайте: Кабмін запускає процес відновлення і будівництва доріг, – Арсеній Яценюк

Також Володимир Гройсман повідомив, що в поточному році на ремонт доріг в держбюджеті закладено близько 20 мільярдів гривень. І вже в травні-червні почнеться поточний ремонт доріг по всій Україні, який повинен вивести «зі стану коми» українські дороги.

Окремо Володимир Гройсман наголосив на необхідності дотримання високої якості робіт по ремонту або будівництва доріг. За його словами, необхідно жорстко контролювати хід здійснення робіт і використання виділених на це коштів. Глава уряду обіцяє жорстко реагувати на випадки неякісного ремонту і зловживання при будівництві доріг.

«Я теж, як і ви, їжджу тими ж дорогами, і бачу, в якому вони сьогодні стані … Та якість робіт, яку іноді ми зустрічаємо в Україні, мене не влаштовує, як, я переконаний, і більшість українців. Ми змусимо дорожні служби працювати і робити нові якісні дороги», – резюмував Володимир Гройсман.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: