fbpx
Новини світу

Вихід з ЄС сильно вдарить по британцям, – Девід Кемерон

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон спільно з екс-генсеком британського конгресу тред-юніонів Бренданом Барбером звернув увагу на те, що вихід країни з Європейського Союзу призведе до тяжких наслідків. Зокрема, за їхніми словами, це вдарить як по зарплатах британців, так і по цінах на товари і послуги.  

В першу чергу, як відзначають політики, постраждають ті сім’ї, яким і так живеться нелегко. Причиною тому стане зростання вартості життя і скорочення робочих місць.  

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

«Ослаблення фунта означає подорожчання продукції і підвищення інфляції, це підвищить ціни на щоденні покупки, одяг, бензин – на все, що ми імпортуємо з інших країн», – кажуть вони в статті, оприлюдненій в одному з британських видань.  

Також Кемерон і Барбер додали, що вихід з ЄС ударить по торгівлі, яка стане менш відкритою і спричинить за собою зменшення продуктивності. Як результат, люди стануть приносити додому менше грошей, ніж приносять зараз.  

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Читайте: Великобританія повинна залишитися в ЄС, – Барак Обама

Читайте також: