fbpx
Політика

Україна потрапила до «чорного списку» країн-піратів

Як відомо, Сполучені Штати щорічно складають «чорний список» країн, які порушують права інтелектуальної власності. У цьому році в зазначеному списку знову опинилася Україна.  

Повідомляється, що на підставі даного списку США можуть подати скаргу до Світової організації торгівлі, що, в свою чергу, може спричинити за собою введення санкцій відносно країн-порушників.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Зараз важливіше ніж будь-коли зуміти передбачити крадіжку іноземними урядами і конкурентами новаторських винаходів США», – заявив торговий представник США Майкл Фроман.  

Крім України, до слова, у «чорному списку» також виявилися Росія, Алжир, Китай, Індонезія, Таїланд, Венесуела, Чилі, Індія, Аргентина і Кувейт. При цьому зі списку були виключені Еквадор і Пакистан, оскільки в першому знову ввели кримінальне покарання за виробництво контрафактної продукції, а в іншому повернули суд з прав інтелектуальної власності.

Читайте також: