fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 26 квітня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 26 квітня.

Аварія на Чорнобильській АЕС: 30 років по тому

26 квітня 2016 року, виповнюється 30 років від дня наймасштабнішої техногенної катастрофи, якої є аварія на Чорнобильській АЕС.

Вночі 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці ЧАЕС в результаті серії теплових вибухів сталося повне руйнування реактора, після чого значна кількість радіоактивних речовин потрапила в навколишнє середовище.

На конкурсі «Євробачення 2016» ввели нові правила

Організатори «Євробачення 2016» за два тижні до початку міжнародного музичного конкурсу вирішили ввести нові правила. Зокрема, на конкурсі з’являться сурдоперекладачі, які будуть перекладати тексти всіх пісень. Таке рішення було прийнято для того, щоб люди з проблемами слуху змогли зрозуміти, про що співають конкурсанти. Про це повідомив національний телеканал SVT.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Окупаційна "влада" Криму заборонила Меджліс кримсько-татарського народу

Російська окупаційна «влада» Кримського півострова офіційно заборонила Меджліс кримсько-татарського народу.

Як постановив Верховний суд Криму, «Меджліс кримсько-татарського народу є екстремістською організацією».

Савік Шустер не зможе працювати в Україні

У Державній службі зайнятості України пояснили рішення анулювати дозвіл на роботу в країні відомого телеведучого Савіка Шустера.

Як з’ясувалося, виною тому стало кримінальне провадження щодо Шустера.

«Отже, дозвіл на застосування роботодавцем праці громадянина Канади Шустера було анульовано на підставі того, що документи, подані роботодавцем, містили недостовірні дані. Зокрема, в документах відсутня інформація про проведення стосовно громадянина Канади Шустера кримінального провадження, що є підставою для відмови в продовженні дозволу».

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Савік Шустер у прямому ефірі оголосив голодування

Телеведучий Савік Шустер оголошує голодування до відновлення йому права працювати в Україні. Про це він заявив в прямому ефірі каналу 3s.tv. "Я оголошую голодування до тих пір, поки мені не повернуть право працювати в європейській країні під назвою Україна …", – зазначив Шустер.

Читайте також: