fbpx
Шоу-бізнес

Потап згадав, як його батько рятував сім’ю від Чорнобильської катастрофи

26 квітня виповнюється 30 років з дня найстрашнішої техногенної катастрофи у світі – вибуху на Чорнобильській АЕС. У цей день українці вшановують пам’ять загиблих в результаті аварії, а живі згадують про страшні події тридцятирічної давності. Такими спогадами поділився з шанувальниками і співак Потап.

Читайте: Аварія на Чорнобильській АЕС: 30 років по тому

Виконавець розповів, як його з родиною без будь-яких пояснень батько відправив на півроку з Києва до родичів на море. Тоді п’ятирічний хлопчик зовсім не розумів, що діється. Пройшли роки, і Потап усвідомив, що тоді батько рятував сім’ю від Чорнобильської катастрофи. А сотні ліквідаторів віддали свої життя заради порятунку інших.

Читайте: Турчинов: "Наслідки вибуху на ЧАЕС могли бути значно гірше"

«Ми, народжені в Києві, в 100 км від Чорнобиля, на все життя запам’ятаємо цю страшну дату … Коли батько хапав в оберемок і відправляв всю сім’ю подалі від міста, до родичів, на море … Мені, тоді маленькій 5-річній дитині, було зовсім невтямки, що відбувається і чому ми півроку просиділи в Херсоні, Бердянську і не поверталися додому … Там на даху і навколо енергоблоків залишили свої життя герої заради нас! Пам’ятаємо … », – написав Потап у своєму Instagram.

Читайте: Пільги чорнобильцям не будуть скасовані, – Павло Розенко

Читайте також: