fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 21 квітня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 21 квітня 2016 року.

Місія МВФ має намір приїхати в Україну якомога швидше, – Гонтарева

Місія МВФ налаштована приїхати в Україну якомога швидше, повідомила сьогодні журналістам голова Національного банку України Валерія Гонтарєва.

"Я зустрічалася у Вашингтоні з Крістін Лагард (директор-розпорядник Фонду), Світовим банком. Можу вам сказати, що місія МВФ налаштована приїхати в Україну якомога швидше", – сказала Гонтарєва.

Верховна Рада не підтримала зміни до закону «Про прокуратуру»

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

В останні дні серед політиків активно обговорювався законопроект, спрямований на внесення змін до закону «Про прокуратуру». Зокрема, багато вказували на те, що даний законопроект насправді переслідує одну мету – забезпечити можливість призначення на посаду нового генерального прокурора лідера фракції «БПП» Юрія Луценка.

Чубаров: "Рівень репресій в Криму значно зріс"

В останні кілька тижнів рівень репресій в Криму значно зріс. Таку заяву зробив голова Меджлісу кримськотатарського народу і народний депутат Рефат Чубаров.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

"Останні кілька тижнів в Криму характеризуються дуже відчутним посиленням репресій і гонінь з боку окупаційної влади", – сказав він.

За його словами, наступне засідання суду з питання заборони Меджлісу має відбутися 25 квітня.

Біометричні паспорти отримали понад мільйон українців

Вже близько 1,3 мільйона громадян України отримали біометричні паспорти. Таким чином, в разі введення безвізового режиму з ЄС вони зможуть відразу ж скористатися таким правом.

Про це повідомляє Державна міграційна служба.

Читайте також: