fbpx
Право

Верховна Рада не підтримала зміни до закону «Про прокуратуру»

В останні дні серед політиків активно обговорювався законопроект, спрямований на внесення змін до закону «Про прокуратуру». Зокрема, багато вказували на те, що даний законопроект насправді переслідує одну мету – забезпечити можливість призначення на посаду нового генерального прокурора лідера фракції «БПП» Юрія Луценка.   

Читайте: Призначення генпрокурора є сьогодні найгострішим питанням в країні, – Олег Березюк  

Як зазначив народний депутат від «БПП» Мустафа Найєм, фактично, даний законопроект надає можливість стати новим генпрокурором практично будь-якому депутату з трирічним стажем. При цьому він звернув увагу на те, що це досить серйозний крок, адже посада генпрокурора дозволяє йому вирішувати всі процесуальні питання, що виникають на стадії досудового слідства. В тому числі, особисто проводити слідчі, розшукові та процесуальні дії.  

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Передача цих функцій і повноважень людині без юридичної освіти мені здається абсурдною», – сказав Найєм.  

У той же час, сьогодні, 21 квітня, Верховній Раді так і не вдалося набрати достатню кількість голосів на підтримку відповідного законопроекту. «За» проголосувало всього 177 народних депутатів.  

Нагадаємо, що на сьогоднішній день більшість політиків виступають за те, щоб новий генпрокурор призначався через відкритий конкурс.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: