fbpx
Право

Українці просять заборонити вивішувати портрет президента в держустановах

Українці просять Петра Порошенка на законодавчому рівні заборонити вивішувати портрет президента в державних установах країни. Про це йдеться у відповідній петиції, опублікованій на сайті президента.

Автор петиції зазначив, що історія України має багато Героїв, якими пишається протягом десятків, а то і сотень років. Це й князі Острозькі, й Степан Бандера, й Петро Дорошенко, й Богдан Хмельницький, й Тарас Шевченко, й Іван Франко, й Леся Українка, й Панас Мирний, й Михайло Грушевський та інші. Їхню діяльність і внесок в історію вже давно оцінили українці, і було б непогано, якщо б їхні портрети замість президентських прикрасили стіни держустанов.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Вважаю за доцільне заборонити розміщувати в кабінетах, класах, аудиторіях та інших державних установах портрет президента України. Українці вже бачили «покращення вже сьогодні», збіговисько «любих друзів президента» і вже більше двох років спостерігають, як «жити по-новому». Президент повинен заслужити любов і повагу до себе народу України не гаслами, а конкретними справами. Краще нехай ікони будуть в службових приміщеннях, можливо грішити (красти) менше будуть», – йдеться в петиції.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Збір підписів триватиме 91 день. На даний момент петицію підписали 20 осіб з необхідних 25 тисяч.

Нагадаємо, раніше вже колишній міністр освіти і науки України Сергій Квіт заборонив розміщувати портрети державних чиновників в навчальних закладах.

Читайте також: