fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 20 квітня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 20 квітня 2016 року.

У США відкрили кримінальну справу через «офшорний скандал»

Міністерство юстиції США відкрило кримінальну справу щодо масштабного ухилення від сплати податків. Нагадаємо, що про порушення стало відомо завдяки «панамському архіву», який був опубліковано недавно.

Ситуацію прокоментував прокурор Південного округу Нью-Йорка Пріт Бхарара. За його словами, прокуратура вже звернулася до Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань з проханням допомогти в розслідуванні. Нагадаємо, що саме ця організація займалася обробкою документів панамської компанії Mossack Fonseca.

Будь-яких імен в США поки називати не стали, проте відомо, що в «панамських документах» значаться не менше 200 громадян цієї країни.

Дональд Трамп виграв праймеріз республіканців у Нью-Йорку

Праймеріз Республіканської партії в Нью-Йорку виграє Дональд Трамп. Як повідомляють місцеві ЗМІ, про це говорять попередні результати голосування.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Дональд Трамп має солідний відрив від інших кандидатів від республіканців. Нагадаємо, що з ним змагаються Джон Кейсік і Тед Круз.

Що стосується праймеріз Демократичної партії, то тут досить передбачувано лідирує Хілларі Клінтон, яка випереджає Берні Сандерса.

В патрульній поліції прокоментували ДТП на Дорогожичах

Патрульні на вулиці Олени Теліги в Києві здійснювали поворот в забороненому місці і наїхали на пішохода. Про це повідомив начальник Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков, передає УНН.

"На вулиці Олени Теліги патрульні отримали виклик і здійснювали лівий поворот в забороненому місці, в результаті – допустили наїзд на пішохода. Пішохід отримав травми, йому надали першу медичну допомогу і відвезли в лікарню швидкої медичної допомоги. Сьогодні вранці надійшло повідомлення, що, незважаючи на зусилля лікарів, жінка померла в лікарні", – розповів Е.Жуков.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Бій Кличко-Ф’юрі пройде на «Манчестер Арені»

20 квітня стало відомо офіційне місце проведення бою-реваншу за чемпіонські пояси WBO, WBA, IBF і IBO між британцем Тайсоном Ф’юрі і українцем Володимиром Кличком. Бій, який має відбутися 9 липня, пройде в Манчестері на «Манчестер Арені», яка вміщує 21 тисячу глядачів.

Володимир Гройсман провів перше засідання Кабміну на посаді прем’єра

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 20 квітня, провів перше засідання нового Кабінету міністрів, в ході якого озвучив головні завдання уряду. У їх числі опинилися боротьба з корупцією, економічне зростання та інше.

«Наші пріоритети незмінні – підвищення якості держуправління, забезпечення макрофінансової стабільності, відновлення економічного зростання. Один з пріоритетів – подолання корупції», – сказав він.

Читайте також: