fbpx
Економіка

Держбюджет не передбачає кошти на охорону лісів Закарпатської області, – Валерій Мурга

У 2016 році в держбюджеті України не закладені кошти на фінансування охорони лісів Закарпатської області. Про це кореспонденту УНН розповів начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.

Починаючи з 2012 року, за словами Мурги, фінансування стало різко скорочуватися, а на початок 2016 року "вийшло в нуль". Тому заробітну плату з держбюджету отримує тільки апарат обласного лісгоспу, який прирівняний до держслужбовців, а працівники лісу фінансуються з власних коштів підприємства.

Як розповів керівник Закарпатського лісгоспу, в 2015 році відомство заробило 614 млн гривень, з яких 30% витратили на заробітну плату співробітників, які здійснюють лісову охорону. Крім того, 265 млн гривень склали суму сплачених податків. Решта витратили на ведення лісового господарства – будівництво лісових доріг, лісовідновлення та лісорозведення.

Валерій Мурга підкреслив, що підприємства лісового господарства в умовах кризи залишаються чи не найголовнішими наповнювачами районних бюджетів області.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: