fbpx
Суспільство

У Києві може з’явитися пам’ятник Рональду Рейгану

Київська міська державна адміністрація отримала пропозицію встановити в столиці України пам’ятник колишньому президентові США Рональду Рейгану.

Відповідну петицію розмістили на сайті КМДА у вівторок, 19 квітня.

"Закликаємо Постійну комісію КМДА з питань встановлення пам’ятних знаків у місті Києві рекомендувати керівництву КМДА встановити в столиці України пам’ятник видатній особистості, одному з найуспішніших президентів США Рональду Рейгану", – сказано в петиції.

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

У петиції пропонується встановити пам’ятник Рейгану на перехресті вулиць Липської та Інститутської, де раніше знаходився пам’ятник першому секретареві ЦК КПУ Дмитру Мануїльському.

"Рейган до кінця своїх днів був переконаним захисником незалежності України та інших країн, які постраждали від комуністичної системи. У своєму посланні, присвяченому створенню Української громадської групи сприяння виконанню Гельсінкських угод, Рейган наголошував на важливості боротьби українців за свої права, свободу і незалежність" , – йдеться в петиції.  

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

Рональд Рейган – 40-й президент США (1981-1989), 33-й губернатор штату Каліфорнія (1967-1975). Також відомий як актор і радіоведучий.

Читайте також: