fbpx
Новини світу

Вихід Великобританії з ЄС завдасть серйозного удару по економіці країни, – Мінфін

Вихід Великобританії з ЄС спричинить скорочення доходів скарбниці до 2030 року на 6%. Відповідну інформацію оприлюднило Міністерство фінансів Великобританії.

При цьому наголошується, що такий варіант можливий у тому випадку, якщо після виходу з Європейського Союзу Великобританія укладе з ним торговельну угоду, аналогічну тій, що діє між Європою і Канадою.

У той же час, як помітили в відомстві, такого роду угода буде не найвигіднішою для Великобританії, але і не самою програшною.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

В цілому, автори доповіді розглядають три варіанти розвитку подій після виходу країни з Європейського Союзу. Крім згаданої угоди також розглядаються варіанти зі збереженням членства Великобританії в Європейському економічному співтоваристві, або ж торгівлю з Європейським Союзом за загальними принципами СОТ.

Слід зауважити, що перший варіант застосовується Норвегією, а другий Російською Федерацією. Як вважають в Мінфіні, найбільш вигідним є збереження членства в Європейському економічному співтоваристві, однак навіть у цьому випадку економіка країни зазнає серйозних збитків.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Нагадаємо, що питання членства Великобританії в ЄС буде розглядатися на референдумі 23 червня.

Читайте також: