fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за тиждень (11-17 квітня 2016 року)

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за тиждень (11-17 квітня 2016 року).

Землетрус в Еквадорі: кількість загиблих зросла до 233 осіб

Кількість загиблих в результаті землетрусу в Еквадорі збільшилася до 233 осіб.

"Офіційна цифра збільшилася до 233, сильно постраждав район Тарки міста Манта, зруйноване місто Педерналес, віце-президент прямує в місто Портовьехо", – заявив президент країни Рафаель Корреа.

Число жертв землетрусу в Японії перевищило 40 осіб

В результаті серії землетрусів в префектурі Кумамото на острові Кюсю на південному сході Японії з четверга загинули 41 людей, четверо людей вважаються зниклими без вести.

За інформацією ЗМІ, побоювання синоптиків викликає несприятливий прогноз погоди для постраждалих районів: в неділю там може випасти за ніч більше 150 міліметрів опадів, що несе ризик нових зсувів і може призвести до сходу гірських лавин.

Парубій очолив Верховну Раду

Після призначення Володимира Гройсмана прем’єр-міністром України посаду спікера парламенту стала вакантною. Правда, ненадовго. Очолити Верховну Раду запропонували Андрію Парубію, який раніше був віце-спікером. Рішення про його призначення нардепи схвалили 284 голосами на сесійному засіданні у четвер, 14 квітня. Виступаючи з трибуни, Андрій Парубій зазначив, що Верховна Рада повинна стати майданчиком реальної комунікації та прийняття рішень.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

ВР затвердила склад Кабміну Гройсмана 

Після призначення Володимира Гройсмана новим прем’єр-міністром України, Верховна Рада затвердила також склад Кабміну. До нього увійшли перший віце-прем’єр, п’ять віце-прем’єрів і шістнадцять міністрів. У той же час крісло міністра охорони здоров’я залишилося вакантним. За призначення нових міністрів проголосували 239 нардепів.

«Цей уряд потребує вашої підтримки і не тільки сьогодні, а й надалі. Ми повинні все зробити, щоб бути об’єднаними, приймати правильні рішення і забезпечити розвиток України. Я переконаний, що люди, які увійдуть до складу Кабміну, будуть здатні це зробити», – сказав Володимир Гройсман, представляючи склад нового Кабміну.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Наталя Поклонська заборонила Меджліс кримських татар

На території анексованого Криму заборонили діяльність Меджлісу кримських татар. Відповідне рішення прийняла так звана «прокурор Криму» Наталія Поклонська.

«Сьогодні мною було прийнято рішення про призупинення діяльності громадського об’єднання «Меджліс кримсько-татарського народу» з метою недопущення порушення федерального законодавства», – повідомила вона російським ЗМІ і додала, що своє рішення направила в Міністерство юстиції Росії для включення Меджлісу до переліку громадських та релігійних об’єднань, діяльність яких припинена на території РФ.

Опубліковано офіційні підсумки референдуму в Нідерландах

Виборчий комітет Нідерландів опублікував офіційні підсумки референдуму про ратифікацію угоди про асоціацію України і ЄС.

Не підтримав вступ України в Євросоюз 61 відсоток підданих Нідерландів, а підтримку українцям надали 38,2 відсотка тих, хто голосував.

Всього в голосуванні взяли участь понад чотири мільйони осіб.

Читайте також: